ΠΟΙΑ ΘΕΩΡΕΙΤΕ ΩΣ ΠΙΟ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΠΕΡΙΣΤΑΣΗ ΑΠΟ ΤΟ 1830 ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

SITE METER


16.10.12

ΤΟ ΚΟΛΠΟ ΓΚΡΟΣΣΟ ΣΤΑ ΕΝΟΙΚΙΑ


Όπως είναι γνωστό τα ενοίκια των ακινήτων (στο Κέντρο των Αθηνών ιδίως) βρίσκονται σε κατακόρυφη πτώση.
Το κόλπο grosso που χρησιμοποιούν μερικοί (όχι και λίγοι όμως) ‘Έλληνες, αλλά κυρίως αλλοδαποί, να μένουν χωρίς να πληρώνουν ενοίκιο είναι το εξής.
Νοικιάζουν ένα σπίτι. Πληρώνουν ένα μήνα εγγύηση (αν με κάποιο τέχνασμα δεν καταφέρουν να την γλυτώσουν και αυτήν) και το ενοίκιο του πρώτου μηνός. Υπογράφουν το μισθωτήριο, αν πέσουν σε αφελή ιδιοκτήτη με ψεύτικα στοιχεία και με ψεύτικο ΑΦΜ (με αλλοιωμένα στοιχεία σε φωτοαντίγραφα ταυτοτήτων, αδειών παραμονή, διαβατηρίων κλπ) και εγκαθίστανται. Στην συνέχεια με διάφορες προφάσεις, καθυστερήσεις και αναβολές  δεν πληρώνουν ενοίκια ούτε και κοινόχρηστα. Εάν έχουν καταφέρει να δώσουν ψεύτικα στοιχεία και ψεύτικο ΑΦΜ η ΔΟΥ δεν παραλαμβάνει για θεώρηση το  μισθωτήριο. ‘Έτσι ο ιδιοκτήτης στερείται σοβαρών δικονομικών πλεονεκτημάτων στα Δικαστήρια. (Δεν μπορεί πχ, ελλείψει εγγράφου μισθωτηρίου,  να ζητήσει την έκδοση διαταγής αποδόσεως μισθίου. Υποχρεώνεται να καταφύγει στην κανονική διαδικασία, οπότε θέλει συνήθως τριετία για τη έξωση με τις απεργίες δικαστών, γραμματειών, αποχής δικηγόρων, αναβολών, συζητήσεων που ματαιώνονται λόγω τοποθετήσεως βομβών  κλπ κλπ). Αλλά και  πραγματικά στοιχεία εάν έχει ο ιδιόκτητης αυτό το πονόψυχο, αδρανές, βραδυκίνητο και παχύσαρκο ον που ονομάζεται Ελληνική Δικαιοσύνη, δεν χορηγεί στον ιδιοκτήτη τίτλο εκτελεστό αν δεν περάσει τουλάχιστον ένας χρόνος αφότου ο ιδιοκτήτης ζητήσει την δικαστική προστασία του που υποτίθεται ότι του εξασφαλίζει το Ελληνικό Σύνταγμα. Εν τω μεταξύ ο μισθωτής έχει αφήσει απλήρωτους τους τελευταίους λογαριασμούς ΔΕΗ και ΕΥΔΑΠ. Για κοινόχρηστα δεν γίνεται λόγος!!. Μόλις δε του γίνει και η τελευταία επίδοση και απειλείται αναγκαστική έξωση εγκαταλείπει κρυφά το σπίτι κλειδωμένο  χωρίς να αφήσει κλειδιά με αποτέλεσμα να χρειάζεται να γίνει η αναγκαστική εκτέλεση με πρόσθετο κόστος 600€ τουλάχιστον. Εν τω μεταξύ ο μισθωτής έχει βρει (σε άλλη γειτονιά) άλλο σπίτι (υπεράφθονη η προσφορά) όπου μετακομίζει   και  ξανακάνει το ίδιο κόλπο σε νέο θύμα. ‘Έτσι με δύο μήνες μόνον  μισθώματα τον χρόνο μπορεί να ζει διαρκώς χωρίς πληρώνει κοινόχρηστα και τουλάχιστον για το τελευταίο τετράμηνο λογαριασμό ΔΕΗ καθώς και για το τελευταίο οκτάμηνο λογαριασμό ΕΥΔΑΠ.
Στις περιπτώσεις αυτές συνιστώ στους ιδιοκτήτες ψυχραιμία και άκρα ευγένεια στις σχέσεις τους με αυτούς τους ενοικιαστές. Αν τους εκνευρίσουν συνήθως αυτοί ρίχνουν πριν φύγουν στις αποχετεύσεις γύψο, ελαιοχρώματα και άλλα τέτοια υλικά που τις βουλώνουν και έτσι το σπίτι χρειάζεται αντικατάσταση σωληνώσεων, κάνουν ζημιές στα πατώματα, στους τοίχους κλπ. Επίσης μαζεύουν από τον δρόμο μερικά εγκαταλελειμμένα παληοέπιλα τα οποία και αφήνουν στο σπίτι και τα οποία ο ιδιοκτήτης δεν μπορεί να πετάξει (διαπράττει αν το κάνει ποινικό αδίκημα) αλλά είναι υποχρεωμένος να τα φυλάξει και να τα εκθέσει σε δημόσιο αναγκαστικό πλειστηριασμό με πρόσθετο κόστος 1.000-1.500€.
Για τα μισθώματα που  ιδιοκτήτης φεσώθηκε θα πληρώσει φόρο εισοδήματος και εισφορά επί του φόρου εισοδήματος. Μόνος τρόπος να γλυτώσει τον φόρο είναι να  εκχωρήσει τα μισθώματα  στο Δημόσιο, υπό την προϋπόθεση ότι έχει τα αληθή στοιχεία του ενοικιαστού. Αλλιώς με τις υγείες του!!
Αλλά και στην περίπτωση ακόμη που έχει τα αληθή στοιχεία πρέπει να ακολουθήσει μια εφιαλτική γραφειοκρατική διαδικασία, να προσκομίσει επίσημα δικαστικά έγγραφα κλπ και όλα αυτά εντός μιας πολύ σύντομης προθεσμίας.

ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΚΥΡΙΩΣ ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΤΟΥ ΛΑΊΚΙΣΜΟΎ ΠΟΥ ΜΑΣ ΚΑΤΑΔΥΝΑΣΤΕΥΕΙ ΚΑΙ ΤΗΣ  ΑΠΟΥΣΙΑΣ ΚΥΡΩΣΩΝ.
ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΤΗΣ ΑΝΟΜΙΑΣ ΠΟΥ ΚΑΤΗΓΓΕΛΕ Ο ΓΑΠ ΚΑΙ ΤΟΥ ΟΠΟΙΟΥ, ΑΝ ΜΗ ΘΕΜΕΛΙΩΤΗΣ, ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΚΥΡΙΟΣ ΣΥΝΔΗΜΙΟΥΡΓΟΣ ΥΠΗΡΞΕ Ο ΜΑΚΑΡΙΤΗΣ ΠΑΤΕΡΑΣ ΤΟΥ!!
   

7 σχόλια:

Κ.Τ. είπε...

Χρηστικές συμβουλές δίνετε;
Σέ ποιούς όμως; στους ιδιοκτήτες ή στους ενοικιαστές;

Ανώνυμος είπε...

Μόνο παλαβοί νοικιάζουν σήμερα σπίτι στο κέντρο της Αθήνας εάν δεν γνωρίζουν καλά τον μισθωτή..

TRIFYLLIS ANTONIOS είπε...

Λιαν χρηστικόν..Θέλουμε και συνέχεια. Μια καθημερινή μάχη διεξάγεται με ιδιοκτήτες και κυρίως μικροιδιοκτήτες και ενοικιαστές. ¨Ελληνες και ξένους. Κανείς δεν έχει κάνει ένα ρεπορτάζ με περιπτώσεις.

Unknown είπε...

Αντώνη
Τους ιδιοκτήτες του κέντρου των Αθηνών ούτε η άτακτος φυγή πλέον δεν τους σώζει..

Unknown είπε...

Κ.Τ.
Και στους δύο!!

Unknown είπε...

ΑΝΩΝΥΜΕ
Συμφωνώ απολύτως...
Η κατάσταση των ακινήτων σήμερα θυμίζει και αντιστοιχεί στην κατάσταση των ακινήτων στην Γερμανία του Χίτλερ.
Ο Χίτλερ χρηματοδότησε τους πολεμικούς εξοπλισμούς του με βαρυτάτη φοολογία των ακινήτων..

TRIFYLLIS ANTONIOS είπε...

Το ξέρω εκ πείρας πικράς Χρήστο. Καο όχι μόνο δικής μου